0
Кошик
0 грн.
Онлайн заявка

Ви можете вказати свій номер телефону і наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом..


Ваше ім'я*

Телефон*

Вкажіть запчастини, які Вас цікавлять*


Міняємо масло в коробці передач Чері Тіго з промиванням

Заміна масла в КПП автомобілів з промиванням коробки - явище досить часте і навіть рекомендований. Особливо, якщо врахувати, що трансмісійне масло зазвичай змінюється значно рідше моторного (від 40 до 90 тисяч, в залежності від моделі), а отже - і сміття після себе залишає на шестернях цілком пристойно. Пропонуємо вашій увазі варіант заміни масла на Chery Tiggo в гаражних умовах з досить ефективним способом проміжного промивання коробки передач.

вариант замены масла на Chery Tiggo в гаражных условиях

Звертаємо увагу, що всі операції по заміні масла слід виробляти по гарячому, тобто - Поки автомобіль ще не охолов. У цьому випадку, відпрацьоване масло витече швидко, а сам процес не займе багато часу.

Тепер, що стосується інструменту і витратного матеріалу. Нам знадобитися домкрат, наполегливі черевики під колесі, упор під автомобіль (для стійкості, під балку), балонний ключ, а так же ключі на 17 і 24 мм, шприц для заливки масла. Якщо немає останнього - приготуйте довгий шланг (метра півтора), який потрібно насадити на пляшку або воронку, і при цьому щоб його діаметр проходив в заливне отвертстіе коробки передач. Ще потрібно приготувати ємність для зливу відпрацювання, нове трансмісійне масло для КПП Чері Тіго, і промивну рідину.

трансмиссионное масло для Чери Тиго

Багато хто використовує промивальне моторне масло або аналог, але якщо врахувати, що в його складі левову частку займає сольвент (він відмінно розчиняє масло), то можна обійтися півтора-двома літрами сольвенту. Отже, приступаємо:

 

  1. Домкрачувати автомобіль, ставимо під балку завзятий брус, знімаємо колесо і опускаємо авто на балку. Додатково ставимо противідкатні башмаки, щоб автомобіль надійно стояв на землі.
  2. Підставивши ємність для зливу відпрацювання, відкрутіть болт на 24, що є заглушкою зливного отвору.
    Подставив емкость для слива отработки, открутите болт на 24
  3. Злийте все відпрацьоване масло (займе близько півгодини), після чого закрутіть болт назад (можна навіть рукою).
    Слейте все отработанное масло (займет около получаса)
    Щоб масло випливало веселіше, по-перше, роботи бажано виконувати на прогрітому автомобілі (і коробки в тому числі), а по-друге, відкрутіть попередньо болт на 17 заливного отвору - так справа піде веселіше.
    открутите предварительно болт на 17 заливного отверстия
  4. За допомогою шприца або пристрою, показаного на фото нижче, залийте сольвент в коробку (орієнтовно - близько 2 літрів).
    залейте сольвент в коробку (ориентировочно – около 2 литров).
  5. Заведіть автомобіль (в підвішеному стані), проженіть КПП без навантаження по всіх передачам, ні в якому разі не газуючи, інакше дрогостоящіе запчастини на Чері Тіго до коробки передач доведеться шукати однозначно. Результатом має стати більш чітке включення передач і поява легкого металевого звуку.
  6. Заглушіть двигун і злийте з коробки промивну рідину, колір і стан якої вас здивує: вона буде брудною, зі стружкою, сміттям і так далі.
    Заглушите двигатель и слейте из коробки промывочную жидкость
    Все це накопичилося в коробці і не в змозі з неї вийти з густим трансмісійним маслом. Тепер можна остаточно щільно закрутити зливну пробку.
  7. Залийте трансмісійне масло до рівня (за допомогою того ж хитрого пристосування або шприца). Всього в КПП Тіго входить близько 2,5 літрів масла, а його рівень перевіряється по заливного отвертсію: олія повинна бути по його нижній край.
  8. Закрутіть заливний отвір болтом, і не опускаючи автомобіль, знову заведіть двигун і проженіть без навантаження коробку по всьому передачам: масло повинно розійтися по шестерням, валів, синхронізатори і. Т.д.

І тільки після цього можна ставити на місце колесо, опускати автомобіль і відправлятися в будь-далеку подорож.

Можливо, вам буде корисним:
Як відрегулювати ручне гальмо на Chery Tiggo​

Залишити відгук



Розкажіть друзям

» Всі новини

Корисні новини

Заміна датчика швидкості Чері Тіго Заміна датчика швидкості Чері Тіго

​ Датчик швидкості знаходиться на трансмісії  Chery Tiggo. Щоб запобігти можливому короткому замиканню та травмуванню, від'єднайте негативний клемний затискач акумулятора. Від'єднайте роз'єм електричного з'єднання від...

Підтяжка ременя ГРМ Шевроле Авео, Деу Ланос, ЗАЗ Віда Підтяжка ременя ГРМ Шевроле Авео, Деу Ланос, ЗАЗ Віда

При заміні ременя ГРМ або сервісному обслуговуванні газорозподільного механізму Шевроле Авео, а також Деу Ланос і багатьох інших авто цього класу, виникає необхідність у контролі ступеня натягнення ременя . Артикул натяжного ролика ГРМ Шевроле Авео, ЗАЗ Віда :...

Заміна термостата і помпи Джилі Емгранд ЕС7 Заміна термостата і помпи Джилі Емгранд ЕС7

Система охолодження двигуна Джилі Емгранд ЕС7 потребує регулярного контролю. Особливої уваги потребують водяна помпа і термостат . При неправильній роботі системи охолодження є високий ризик перегріву двигуна . Артикул водяної помпи Джилі Емгранд ЕС7 :...

Перевірка міток ГРМ Шевроле Лачетті Перевірка міток ГРМ Шевроле Лачетті

​ Важливою складовою двигуна Шевроле Лачетті є вузол ГРМ . Це так званий газорозподільний механізм, який відповідає за черговість фаз впорська паливо-повітряної суміші та відведення продуктів згоряння. При неправильній роботі ГРМ Chevrolet Lacetti порушується синхронізація...

Прокачування гальм Ланос Прокачування гальм Ланос

​ У гальмівній системі Деу Ланос не повинно бути повітря. Якщо гальмівна рідина змішується з повітрям, вона може почати кипіти і пінитися . Це зробить педаль гальма неефективною. При будь-якому втручанні в систему циркуляції гальмівної рідини Daewoo Lanos потрібно буде...

Дивитися всі новини!

Огромный каталог запчастей ➤ Всегда низкие цены в магазине и большой выбор

Генератор Lanos 85А Генератор Lanos 85А Дэу Ланос
2960
Тяга механизма КПП Тяга механизма КПП
55
Пробка слива масла Lanos, GM Пробка слива масла Lanos, GM Дэу Матиз
42
Трос КПП Трос КПП Чери Куку
775
Шланг омывателя лобового стекла Шланг омывателя лобового стекла
313
Реле поворотов Реле поворотов
471
Втулка стабилизатора перед. Втулка стабилизатора перед.
91
Клапан впускной Клапан впускной ЗАЗ Форза
72
Термостат Термостат Чери Елара
222
Трос ручного тормоза правый Трос ручного тормоза правый
356
Накладка педали газа La 96184690 Накладка педали газа La 96184690
110
Глушитель задняя часть Глушитель задняя часть Джили СК
1339
Рокер клапана (Англия, ) 481H Рокер клапана (Англия, ) 481H Чери М11
161


Підписка на блог
.