0
Кошик
0 грн.
Онлайн заявка

Ви можете вказати свій номер телефону і наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом..


Ваше ім'я*

Телефон*

Вкажіть запчастини, які Вас цікавлять*


Як відрегулювати дросельну заслінку Chery QQ 0,8 л

Несправності дросельного вузла на крихітному 800-кубовому двигуні Chery QQ можуть принести багато неприємностей двигуну і власнику автомобіля. Вузол вважається досить надійним, все ж є деякі моменти, які потрібно знати, щоб запобігти високій витраті палива, падінню потужності і складному пуску, а також виходу з ладу запчастин Чері.

дроссель

Що потрібно знати про дроселі Chery QQ

Нікому не потрібно пояснювати, що дросельна заслінка служить для дозування повітря у впускний тракт двигуна. Це в свою чергу впливає як на процес сумішоутворення, так і на масу інших чинників, що впливають на роботу двигуна.

Кожен двигун інжекторного типу, в тому числі і 0,8-літровий мотор Chery QQ, управляється за допомогою електронної системи управління. Кількість оборотів мотора в основному залежить від ступеня натискання на педаль акселератора водієм. Чим сильніше ми тиснемо на педаль, тим сильніше відкривається дросельна заслінка.

дроссельный узел

Тільки ось інжекторний мотор, на відміну від карбюраторного, дозує паливо за допомогою управління форсунками, а цим займається електронний блок управління. Логічно, що чим сильніше відкрита заслінка, тим більше повітря потрапляє на впуск і тим більше палива необхідно подати в циліндри.

Всю інформацію про роботу заслінки видає електроніці датчик положення дросельної заслінки (ДПДЗ), який встановлений безпосередньо на осі її обертання.

На Chery QQ застосовується датчик контактного типу, який перетворює кутовий зсув повзунка в електричний імпульс певного значення. Чим більше кут зсуву повзунка, тим вище імпульс і тим більше палива ЕБУ подає в камери згоряння.

дпдз

При будь-яких неточностей або збої в роботі ДПДЗ або самої заслінки двигун буде працювати некоректно. Отже, для нас важливо початкове положення заслінки і дані, які датчик посилає на блок управління.

Тому регулювання дросельного вузла - процес важливий, а часто просто необхідний.

Датчик положення заслінки і його параметри

При регулюванні дросельного вузла важливо знати робочі номінальні параметри самого датчика. При повністю закритій заслінці датчик повинен видавати не менше і не більше 0,5-0,51 В. У цій позиції, при таких даних, ЕБУ розуміє, що заслінка повністю закрита.

Це важливо, оскільки коректність налаштування впливатиме як на пуск, так і на холості оберти двигуна. Датчик з часом зношується, як зношується і сама заслінка, отже, ці параметри можуть змінюватися.

расположение датчика

Практика показала, що навіть датчики одного виробника з каталогу запчастин Чері КуКу можуть показувати різні дані, похибка може досягати 20% і вище. Це стосується не тільки датчика для нашого малюка, але і для всіх без винятку автомобілів.

Якщо ж датчик зношений, засмічений або несправний, похибка може становити понад 40%, що призводить до подачі неправдивих даних ЕБУ про вугілля положення заслінки. Знову маємо нестабільні неодружені, провали в русі і висока витрата палива. 

поломка дпдз

Можна зробити простий висновок: на Chery QQ 0,8 л передбачене регулювання ДПДЗ, а це значить, що при некоректній роботі двигуна на холостих, провалах в русі та високій витраті бензину в першу чергу перевіряємо і, якщо потрібно, регулюємо дросельний вузол.

Чим ми зараз і займемося.

Регулюємо дросель Chery QQ своїми руками

Для роботи будемо використовувати стандартний набір інструменту, мультиметр, крім цього виготовимо два найпростіших пристосування для зняття показань датчика без розбирання клемної колодки і пошкодження проводів - це два дротяних конектори з кріпленням для щупів мультиметра.

щупы

Для початку розберемося з заслінкою - якщо її вісь сильно зношена або дросель брудний, регулювання має мало сенсу.

чистая заслонка

Хрестовою викруткою повністю відпускаємо регулювальний гвинт положення заслінки, перевіряємо, наскільки вільно вісь провертається.

Потім вкручувати регулювальний гвинт рівно настільки, щоб він ледь торкався прапорця осі. А щоб заслінка НЕ клин в закритому положенні, робимо ще чверть обороту.

регулировка заслонки

З заслінкою розібралися. Можна приступати безпосередньо до регулювання датчика положення. Знаходимо Клемник, підключену до датчика. Знімати її не потрібно.

колодка

До датчика підведені три дроти - зелений це харчування +5 В, чорний маса, а червоний це провід, за яким датчик подає імпульс на ЕБУ.

провода

Вставляємо пристосування в Клемник - один навпроти контакту маси (чорний провід), другий навпаки сигнального проводу.

щупы

Підключаємо мультиметр в режимі вимірювання постійного струму з виставленим порогом близько 2 В, чорний щуп на масу, червоний на сигнальний провід датчика.

подключенній тестер

Послаблюємо гвинти, які кріплять ДПДЗ до корпусу дросельного вузла, настільки, щоб датчик вільно обертався навколо осі заслінки.

болты

Включаємо запалювання і дивимося на показання мультиметра. Якщо він покаже напругу більше або менше, ніж 0,5 В, обертаємо корпус датчика до тих пір, поки напруга не досягне номінального значення. Чим менше похибка, тим точніше буде працювати датчик.

тестер

Затягуємо болти кріплення датчика і звіряємося з показаннями мультиметра. Якщо похибка склала понад 0,1 В, регулювання доведеться повторити.

Для того щоб обнулились дані ЕБУ, необхідно скинути мінусову клему з акумулятора не менше ніж на 15 хвилин. Після цього встановлюємо клему на місце, запускаємо двигун, прогріваємо його і перевіряємо його роботу. 

Якщо все виконано правильно, холості оберти нормалізуються, покращиться запуск на холодну і пропадуть ривки і провали при русі.

 

Залишити відгук



Розкажіть друзям

» Всі новини

Корисні новини

Заміна датчика швидкості Чері Тіго Заміна датчика швидкості Чері Тіго

​ Датчик швидкості знаходиться на трансмісії  Chery Tiggo. Щоб запобігти можливому короткому замиканню та травмуванню, від'єднайте негативний клемний затискач акумулятора. Від'єднайте роз'єм електричного з'єднання від...

Підтяжка ременя ГРМ Шевроле Авео, Деу Ланос, ЗАЗ Віда Підтяжка ременя ГРМ Шевроле Авео, Деу Ланос, ЗАЗ Віда

При заміні ременя ГРМ або сервісному обслуговуванні газорозподільного механізму Шевроле Авео, а також Деу Ланос і багатьох інших авто цього класу, виникає необхідність у контролі ступеня натягнення ременя . Артикул натяжного ролика ГРМ Шевроле Авео, ЗАЗ Віда :...

Заміна термостата і помпи Джилі Емгранд ЕС7 Заміна термостата і помпи Джилі Емгранд ЕС7

Система охолодження двигуна Джилі Емгранд ЕС7 потребує регулярного контролю. Особливої уваги потребують водяна помпа і термостат . При неправильній роботі системи охолодження є високий ризик перегріву двигуна . Артикул водяної помпи Джилі Емгранд ЕС7 :...

Перевірка міток ГРМ Шевроле Лачетті Перевірка міток ГРМ Шевроле Лачетті

​ Важливою складовою двигуна Шевроле Лачетті є вузол ГРМ . Це так званий газорозподільний механізм, який відповідає за черговість фаз впорська паливо-повітряної суміші та відведення продуктів згоряння. При неправильній роботі ГРМ Chevrolet Lacetti порушується синхронізація...

Прокачування гальм Ланос Прокачування гальм Ланос

​ У гальмівній системі Деу Ланос не повинно бути повітря. Якщо гальмівна рідина змішується з повітрям, вона може почати кипіти і пінитися . Це зробить педаль гальма неефективною. При будь-якому втручанні в систему циркуляції гальмівної рідини Daewoo Lanos потрібно буде...

Дивитися всі новини!

Огромный каталог запчастей ➤ Всегда низкие цены в магазине и большой выбор

Втулка стартера AS (12.0615.04 10) Втулка стартера AS (12.0615.04 10)
30
Ремень ГУР 3PK510 3412012105 1038002449 Ремень ГУР 3PK510 3412012105 1038002449 Джили СК2
116
Свеча зажигания NEW EC7 2015- Свеча зажигания NEW EC7 2015- Джили FC
287
Накладка торпедо левая Накладка торпедо левая Чери Истар
2
Шестерня коленвала IJI Шестерня коленвала IJI Чери Истар
650
Фильтр салона MANN Фильтр салона MANN Джили Эмгранд ЕС7
75
Пружина подвески задней Пружина подвески задней Джили FC
619
Трос стояночного тормоза Трос стояночного тормоза Дэу Нексия
672
Болт шатуна Болт шатуна Дэу Матиз
28
Сухарь клапана 1,5 Сухарь клапана 1,5 Дэу Ланос
24
Стартер Стартер Чери Елара
2154
Фара задняя левая Фара задняя левая Джили Джи Си 6
4283
Корзина сцепления (190 мм) Exedy Корзина сцепления (190 мм) Exedy Джили СК
1339
Диск колеса штампованный Диск колеса штампованный Чери Куку
2450
Ручка двери внутренняя левая Китай Ручка двери внутренняя левая Китай
200


Підписка на блог
.