0
Кошик
0 грн.
Онлайн заявка

Ви можете вказати свій номер телефону і наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом..


Ваше ім'я*

Телефон*

Вкажіть запчастини, які Вас цікавлять*


Комп'ютерна діагностика Шевроле Авео Т250, ЗАЗ Віда. Вчимося робити самі

Комп'ютерна діагностика двигуна Chevrolet Aveo T250 штука неймовірно корисна і необхідна. Тільки не кожному вона по кишені. У всякому разі, середній пост діагностики візьме за роботу близько 400-500 гривень.

Це без ремонту і покупки запчастин Шевроле Авео, ЗАЗ Віда. Тому робити діагностику Авео дешевше своїми руками. Залишилося розібратися, як все це зробити своїми силами.

диск и кабель

Що дає діагностика за допомогою комп'ютера

Потрібно розуміти, що комп'ютерна діагностика, навіть на найдорожчому і просунутому устаткуванні - це не панацея. До будь-якого обладнання потрібні ще й правильні руки, хоч невеликий досвід і знання. Припустимо, все це у нас є. В такому випадку комп'ютерна діагностика Авео Т250 зможе бути корисною у вирішенні маси питань:

  1. Пошук і видалення помилок з пам'яті ЕБУ.

  2. Діагностика стану кожного датчика і виконавчого механізму системи управління двигуном.

  3. Можливість змінити прошивку електронного блоку управління двигуном або внести в неї зміни.

  4. Коригування прошивки в свою чергу може допомогти поправити витрату палива, кількість і якість робочої суміші, момент запалювання, температуру впускного колектора і ряд інших показників.

  5. Моніторинг в реальному часі температури двигуна, миттєвої витрати палива, оборотів, напруги в бортовій мережі, ступеня відкриття дроселя і навантаження на двигун.

данные диагностики

Звичайно, це далеко не всі дані, які можна відстежувати і коригувати за допомогою комп'ютера на двигунах Шевроле Авео. Є можливість перевірити працездатність кожного з датчиків АБС (якщо вона вставлена), а також стан подушок безпеки.

Можна зробити простий висновок. Виявлення несправностей, ремонт двигуна і покупка запчастин з каталогу Шевроле Авео стане набагато простіше, дешевше і з гарантією усунення проблеми, якщо навчитися самостійно виконувати комп'ютерну діагностику.

А зробити це зовсім нескладно і, що важливо, дуже недорого і доступно кожному, хто хоч поверхово знайомий з конструкцією автомобіля та комп'ютером на рівні користувача.

Що потрібно для комп'ютерної діагностики Авео і як це працює

Кожен сучасний автомобіль має на борту систему діагностики керуючої електроніки. Шевроле - не виняток. Незалежно від того, який двигун встановлений під капотом Авео, під центральною панеллю ми знайдемо діагностичний роз'єм OBD II.

разъем

Він безпосередньо підключений до електронного блоку управління, що дасть нам можливість отримувати всю інформацію з ЕБУ і коригувати частина показників. Але для цього буде необхідно:

  1. Купити адаптер OBD II для підключення до комп'ютера або телефону по Bluetooth або адаптер VAG K + CAN для підключення до комп'ютера через USB порт. Саме цей варіант ми і розглянемо сьогодні.
    адаптер и диск

  2. Ноутбук зі свіжою (бажано) версією Windows.

  3. Встановити на ноутбук програмне забезпечення. У випадку з Шевроле Авео ідеально підійде Chevrolet Explorer v1.7.
    программа

  4. Встановити на ноутбук драйвера для адаптера VAG K + CAN. Вони йдуть в комплекті до кабелю, але можна скачати і свіжіші на офіційному сайті виробника.

Якщо у нас встановлена система ABS, потрібно буде доопрацювати адаптер VAG K + CAN. Те ж стосується діагностики подушок безпеки. Доопрацювання нескладне і його може виконати кожен, хто хоч раз тримав у руках паяльник. Якщо доопрацювання не виконувати, ми все одно зможемо повноцінно діагностувати двигун.

Доопрацювання адаптера VAG K + CAN для Шевроле Авео з АБС

Для діагностики АБС і подушок безпеки проведемо невелике доопрацювання адаптера. Для цього нам буде необхідний трьохпозиційний повзунковий перемикач.

переключатель

За замовчуванням на автомобілях Шевроле діагностика системи управління двигуна проводиться з використанням виведення №7 (K-Line), діагностика АБС виконується за допомогою контакту №12, а подушки безпеки - на контакті №13.

схема

Отже, щоб проводити діагностику АБС, потрібно перемикнути провід з контакту №7 на контакт№12.

контакты

Для діагностики подушок безпеки - з контакту 7 на контакт 13.

Для доопрацювання адаптера його потрібно розібрати і відрізати доріжку на платі від контакту 7. Всі контакти підписані на лицьовій стороні адаптера.

контакты на плате

Потім просто припаюємо три дроти - до кожного з контактів на платі (7, 12 і 13).

распиновка

На контакті №7 дублюємо з'єднання ще одним проводом, імітуючи перерізану доріжку на платі.

перепайка

На перемикачі припаюємо два дроти (від плати і контакту №7) на першу ніжку, на другу ніжку провід від контакту 12, на третю - від контакту 13.

плата

В результаті отримуємо простий і ефективний адаптер, який в першому положенні перемикача буде діагностувати систему управління двигуном (№7), в другому працювати з АБС (№12), в третьому проводити перевірку подушок безпеки (№13).

переключатель

Комп'ютерна діагностика Авео своїми руками

Підключаємо доопрацьований діагностичний адаптер до гнізда, який знаходиться над педальним вузлом. Якщо все виконано правильно, на адаптері засвітиться зелений світлодіод.

диод горит

Підключаємо кабель до ноутбука і перевіряємо номер порту, до якого він підключений. Це можна побачити у властивостях підключень. У нашому випадку - це порт СОМ3.

порт подключения

Відкриваємо встановлену безкоштовну програму Chevrolet Explorer v1.7 або свіжіше.

шевроле эксплойрер

Знаходимо у верхній панелі вкладку налаштувань, вибираємо свій СОМ порт.

установка порта

У верхній панелі у вкладці Сервіс проводимо перевірку адаптера, натиснувши відповідну кнопку.

тест

Вибираємо свій блок керування двигуном, клікнувши правою кнопкою миші по кнопці вибору ЕБУ. У нашому випадку Bosch 7.9.7.1.

выбираем эбу

Включаємо запалювання і підключаємося до ЕБУ. Якщо запалювання не включити, з'явиться спливаюче вікно з повідомленням про неможливість підключення.

сообщение

Заходимо в меню діагностики ЕБУ, після чого можна вибрати будь-яку функцію з перевірки стану системи. Зокрема, зчитування і видалення помилок, перевірка стану будь-якого датчика, реле, клапана адсорбера, EGR і багатьох інших систем і виконавчих механізмів.

функции

Стан системи можна відстежувати як в звичайному табличному режимі, так і в режимі графіків, що більш наочно.

графики

У цій вкладці можна провести перевірку маси показників - роботи кожної з чотирьох форсунок, реле вентиляторів радіатора, реле кондиціонера, бензонасоса, клапан продувки адсорбера і багато чого іншого.

настройки

Тепер проведемо перевірку АБС. Для цього перемикаємо встановлений повзунковий перемикач в положення для перевірки АБС (№12).

проверка абс

Знову відкриваємо програму Chevrolet Explorer і вибираємо функцію перевірку системи АБС.

абс

Програма відкриває вікно для діагностики системи, де можна побачити параметри, помилки, а також відстежити в реальному часі швидкість обертання кожного з коліс і, відповідно, коректність роботи кожного з колісних датчиків АБС і задаючих дисків.

диагностика абс

Так можна провести діагностику будь-якого двигуна Шевроле Авео, витративши копійки і мінімум часу. Це допоможе з високою часткою ймовірності виявити несправність і усунути її, при необхідності швидко змінив запчастина з каталогу Шевроле.

 

Відгуки про новину

Миша

Как узнать какой именно блок управления на данном автомобиле?

Залишити відгук



Розкажіть друзям

» Всі новини

Корисні новини

Заміна датчика швидкості Чері Тіго Заміна датчика швидкості Чері Тіго

​ Датчик швидкості знаходиться на трансмісії  Chery Tiggo. Щоб запобігти можливому короткому замиканню та травмуванню, від'єднайте негативний клемний затискач акумулятора. Від'єднайте роз'єм електричного з'єднання від...

Підтяжка ременя ГРМ Шевроле Авео, Деу Ланос, ЗАЗ Віда Підтяжка ременя ГРМ Шевроле Авео, Деу Ланос, ЗАЗ Віда

При заміні ременя ГРМ або сервісному обслуговуванні газорозподільного механізму Шевроле Авео, а також Деу Ланос і багатьох інших авто цього класу, виникає необхідність у контролі ступеня натягнення ременя . Артикул натяжного ролика ГРМ Шевроле Авео, ЗАЗ Віда :...

Заміна термостата і помпи Джилі Емгранд ЕС7 Заміна термостата і помпи Джилі Емгранд ЕС7

Система охолодження двигуна Джилі Емгранд ЕС7 потребує регулярного контролю. Особливої уваги потребують водяна помпа і термостат . При неправильній роботі системи охолодження є високий ризик перегріву двигуна . Артикул водяної помпи Джилі Емгранд ЕС7 :...

Перевірка міток ГРМ Шевроле Лачетті Перевірка міток ГРМ Шевроле Лачетті

​ Важливою складовою двигуна Шевроле Лачетті є вузол ГРМ . Це так званий газорозподільний механізм, який відповідає за черговість фаз впорська паливо-повітряної суміші та відведення продуктів згоряння. При неправильній роботі ГРМ Chevrolet Lacetti порушується синхронізація...

Прокачування гальм Ланос Прокачування гальм Ланос

​ У гальмівній системі Деу Ланос не повинно бути повітря. Якщо гальмівна рідина змішується з повітрям, вона може почати кипіти і пінитися . Це зробить педаль гальма неефективною. При будь-якому втручанні в систему циркуляції гальмівної рідини Daewoo Lanos потрібно буде...

Дивитися всі новини!

Огромный каталог запчастей ➤ Всегда низкие цены в магазине и большой выбор

Втулка стартера AS (12.0615.04 10) Втулка стартера AS (12.0615.04 10)
30
Ремень ГУР 3PK510 3412012105 1038002449 Ремень ГУР 3PK510 3412012105 1038002449 Джили СК2
116
Свеча зажигания NEW EC7 2015- Свеча зажигания NEW EC7 2015- Джили FC
287
Накладка торпедо левая Накладка торпедо левая Чери Истар
2
Шестерня коленвала IJI Шестерня коленвала IJI Чери Истар
650
Фильтр салона MANN Фильтр салона MANN Джили Эмгранд ЕС7
75
Пружина подвески задней Пружина подвески задней Джили FC
619
Трос стояночного тормоза Трос стояночного тормоза Дэу Нексия
672
Болт шатуна Болт шатуна Дэу Матиз
28
Сухарь клапана 1,5 Сухарь клапана 1,5 Дэу Ланос
24
Стартер Стартер Чери Елара
2154
Фара задняя левая Фара задняя левая Джили Джи Си 6
4283
Корзина сцепления (190 мм) Exedy Корзина сцепления (190 мм) Exedy Джили СК
1339
Диск колеса штампованный Диск колеса штампованный Чери Куку
2450
Ручка двери внутренняя левая Китай Ручка двери внутренняя левая Китай
200


Підписка на блог
.